Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Doktora Öğrencisi Amirsalar Khandan, Harvard Üniversitesi’nden kabul aldı. Khandan, dünyanın en fazla atıfta bulunulan akademisyenlerinden biri olan Prof. Dr. Ali Khademhosseini ile bire bir çalışma imkanı bulacağı Khademhosseini Lab’da Araştırmacı pozisyonunda çalışma fırsatı da yakaladı. Prof. Dr. Kahdemhosseini, ABD hükümetinin en başarılı bilimadamları ve mühendislere verdiği en yüksek onur ödülü olan Biliminsanları ve Mühendisler Başkanlık Kariyer Başlangıcı Ödülü’ne ( Presidential Early Career Award for Scientists and Engineers -PECASE) layık görülerek, ödülünü bizzat dönemin ABD Başkanı Barack Obama’dan Beyaz Saray’da almıştı.
DAÜ Kariyerinde Dönüm Noktası Oldu
Üniversite ve yüksek lisans eğitimini İran Esfahan Islamic Azad University of Khomeinishahr’da tamamlayan Amirsalar Khandan, DAÜ Makine Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Neriman Özada’nın danışmanlığında “Kanser Terapisi ve Doku Mühendisliği – Cancer Therapy and Tissue Engineering” konusu üzerine çalıştığı DAÜ Makine Mühendisliği doktora programına kabul aldı. Khandan, doktora çalışmaları süresince uluslararası bilimsel dergilerde 12 yayın yaparken, 4 konferansta makale sunumu gerçekleştirdi. Bu sürede 2 adet de kitap bölümüne katkıda bulundu. DAÜ’nün kariyerinde bir dönüm noktası olduğunu belirten Amirsalar Khandan, “DAÜ bana araştırmalarımda çok yardımcı oldu ve burada önemli tecrübeler edindim. Toplamda 46 adet makalede yer aldım ve İran’da bulunan Nano Organization’un “En İyi Şeref Öğrencisi Ödülü”ne layık görüldüm” diye konuştu.
“DAÜ Beni Her Zaman Destekledi”
DAÜ’de tamamladığı doktora programı ile ilgili bilgi veren Amirsalar Khandan, “DAÜ bize çok misafirperver ve uluslararası bir ortam sundu. Akademisyenler ve DAÜ çalışanları bize çok kibar davrandılar. Diğer yandan DAÜ Kampüsü’nün bize sunduğu sosyal ve spor aktivitelerinden de faydalandım. Doktora çalışmalarımın zorlu dönemlerinde spor salonuna giderek ve tenis oynayarak stress atarken, Bahar Festivali’nde çok iyi vakit geçirdim. Bunların çalışmalarıma yansıması çok olumlu oldu. Aynı zamanda DAÜ’de ulaşım sıkıntısı olmaması da bizim için bir avantaj. Okul servisleri her zaman dakik ve vaktinde geliyor. Akademisyenlere ulaşmakta hiç sıkıntı yaşamıyoruz. DAÜ’nün her zaman bana ve diğer araştırmacılara desteği büyük oldu” dedi.
Khandan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Danışmanım nezaketi ve profesyonel yaklaşımıyla daha iyi bir Makine Mühendisi olmamı sağladı. DAÜ Makine Mihendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Hacışevki, doktora programım süresince tanık olduğum yoğun çalışmalarında labaratuvarlarımızdaki ekipmanların güncellenmesini ve yenilenmesini sağladı. Özellikle DAÜ Lisansüstü Eğitim Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Ahmet Rızaner ile Doç. Dr. Ali Hakan Ulusoy’un büyük desteklerini ve ilgilerini gördük. Doktora eğitimim süresince bana zengin içeriği ve her türlü akademik alana dair bilimsel veri tabanlarına erişimimde yardımcı olan DAÜ Kütüphanesi’ne de teşekkür etmek istiyorum.”
“DAÜ Harvard’a Kabulümde Etkili Oldu”
Amirsalar Khandan dünyanın en prestijli araştırma merkezlerinden biri olan Harvard Üniversitesi Khademhosseini Lab’a kabul alma sürecinden bahsederken, “Bu merkeze başvuru süreci çok zor geçiyor. Bunun sebebi de her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce öğrencinin bu merkezde çalışmak üzere başvuruda bulunması. Bu kadar fazla ilginin olduğu bir yerde maillerinizin görülmesi veya ilgili kişilere ulaşılması ciddi bir problem. DAÜ’nün uluslararası bağlantıları oldukça kuvvetli bir dünya üniversitesi olduğunu bu dönemi yaşarken anladım. DAÜ ve bana her zaman destek olan danışmanım Yrd. Doç. Dr. Neriman Özada sayesinde dünyanın en fazla atıfta bulunulan saygın akademisyenlerinden Prof. Dr. Ali Khademhosseini ile irtibata geçme fırsatı yakaladım ve zor da olsa kendisini 2 yıllık bir sürecin ardından beni kabul etmesi için ikna etmeyi başardım. Danışmanım Yrd. Doç. Dr. Neriman Özada’nın bölümümüzün gelişiminde büyük katkıları oldu. DAÜ’ye bu süreçte oynadığı rol için çok teşekkür ediyorum. Bu arada DAÜ sadece Harvard’a kabulümde değil, aynı zamanda İran’ın en önemli üniversitelerinden biri olan Amirkabir Teknoloji Üniversitesi’ne de kabul almamı sağladı” şeklinde konuştu.