DAÜ Doktora ve Yüksek Lisans Öğrencileri Diplomalarını Aldı

Yayınlanma Tarihi: 4 Temmuz 2019, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Mezuniyet Töreni, 1 Temmuz 2019 Pazartesi günü, saat 15:00’te, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yüksek lisans ve doktora mezunlarının diplomalarını ayrı bir törenle aldığı mezuniyet töreni, DAÜ TV aracılığıyla internet ortamında tüm dünyaya canlı olarak yayınlandı. 106 ülkeden 20 bini aşkın öğrenci sayısı ile akademik hayatın yanında sosyal ve kültürel hayata da yön verip lokomotif görevini üstlenen ve Bahar Dönemi’nde 2600’e yakın mezun verecek olmanın heyecanını yaşayan DAÜ, dünyanın önde gelen eğitim kurumlarından biri olarak öğrencisini karşılarken gösterdiği hassasiyeti ve heyecanı, öğrencilerini mezun ederken de göstermeye devam ediyor.

Bu kapsamda düzenlenen görkemli törene; Nijerya’nın Ankara Büyükelçiliği Temsilcileri Ahmed Mohammed Monguno ve Augustine Uche-Chukwu, Bologna Üniversitesi Rektör Temsilcisi ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Luca Mezzetti, YÖDAK Kurul Üyesi Hasret Balcıoğlu, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Tümer, DAÜ Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Müdür Vekili Prof. Dr. Ali Hakan Ulusoy, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Bölüm Başkanları, akademik personel ve 450’yi aşkın lisansüstü mezun ile aileleri katıldı.

Duygu Dolu Anlar Yaşandı

Tören, 2018 – 2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Mezunları’nın müzik ve alkışlar eşliğinde salona girişi ile başladı. Mezunlar salona giriş yaptığı esnada akademisyenler ayağa kalkarak, mezunların başarılarında büyük pay sahibi olan velilere doğru döndü ve öğrencilerini karşıladı. Mezunların salona girişiyle oldukça duygu dolu anların yaşandığı tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı öğrencileri Burcu Arıkel (keman) ve Zehra Türkseven’in (piyano) klasik müzik dinletisiyle devam etti. Müzik dinletisinin ardından, 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi Yüksek Lisans Mezunlarını temsilen DAÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yüksek Lisans Programı Mezunu Ayşe Gürer bir konuşma yaptı.

“İnsan Gibi Robotlar Üretilirken Robot Gibi İnsanlar Olmayacağız”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) en donanımlı üniversitesi olan DAÜ’den mezun olmaktan dolayı onur ve gurur duyduklarını ifade eden Gürer, yüksek lisansın çok zorlu bir yolculuk ve emeğin ürünü olduğuna işaret ederek, insanlığa ve bilime katkıda bulunacaklarını aktardı. Gürer, gelecek nesillerin eğitmenleri olarak, insan gibi robotların yapıldığı dönemde robot gibi insanlar olmayacaklarının sözünü verdi.

2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi Doktora Mezunları’nı temsilen konuşma yapan İşletme ve Ekonomi Fakültesi, Finans Bölümü Doktora Programı Mezunu Alexander Zabolotkov da, DAÜ’nün dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olduğunu belirterek, ailelere ve akademisyenlere bu anlamlı günde sevinçlerine ortak oldukları için tüm mezun arkadaşları adına teşekkür etti.

Prof. Dr. Osam Mezunlara Seslendi

Mezuniyet töreninde konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam; sözlerine zoru başaran mezunları tebrik ederek başladı. Tez danışmanlarına ve öğretim üyelerine, mezunlara olan yol göstericilikleri ve özverili duruşları için sonsuz ve içten teşekkürlerini sunan Prof. Dr. Osam, ailelerin sonsuz destek ve katkıları sayesinde bugün bu güzel başarıya imza atmış olduklarının altını çizdi. Mezunlara seslenen Prof. Dr. Osam, “Bugün itibarı ile ilgili olduğunuz bilim dalında belirli bir derinliğe ve düşünce yoğunluğuna ulaşmış bulunuyorsunuz. Bu meziyetler sizleri daha da ileriye taşıyacak ve sorgulamalarınızı çok daha güçlü yapmanızı sağlayacaktır” dedi.

40. yılında DAÜ bilim çiçeğinin dipdiri bir biçimde güçlendiğini ve dünyaya bilimsel ürünler verdiğini gördüklerini vurgulayan Prof. Dr. Osam, DAÜ’nün son üç yıldır dünya sıralamasındaki yeri, araştırmaları ve alan odaklı derecelerinin takdire şayan olduğunu ifade etti.

2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi Lisansüstü Mezuniyet Töreni, doktora program mezunlarının diplomalarını almasıyla devam etti. Törende doktora mezunlarının tez danışmanlarına ve eş tez danışmanlarına DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam tarafından teşekkür plaketi de takdim edildi. Kendisi de aynı zamanda tez danışmanı olan Prof. Dr. Necdet Osam’a ise plaketi YÖDAK Kurul Üyesi Hasret Balcıoğlu tarafından verildi. DAÜ -  Bologna Üniversitesi “Karşılaştırmalı Hukuk” Ortak Hukuk Yüksek Lisans Programı’ndan  mezun olan öğrencilere diplomalarını Bologna Üniversitesi Rektör Temsilcisi ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Luca Mezzetti verdi. Yüksek lisans mezunlarına diplomalarının takdiminin ardından tören, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam’ın 10’dan geriye sayması ve öğrencilerin büyük bir coşkuyla keplerini havaya atması ve aile fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.