DAÜ Mezunu Mousa, Filistin Ulaştırma Bakanı Oldu

Yayınlanma Tarihi: 9 Haziran 2014, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin (DAÜ) binlerce mezunu dünyanın çeşitli ülkelerinde başarılı kariyerleri ile dikkat çekiyor. 1990 yılında DAÜ Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü birincilikle tamamlayan Allam Mousa, yeni kurulan Filistin Hükümeti'nin İletişim ve Ulaştıma Bakanlığı görevine getirildi. Lisans eğitimini DAÜ'de tamamladıktan sonra, 1990 – 1992 yılları arasında yüksek lisans, 1992 – 1996 yılları arasında da doktorasını yine DAÜ'de aynı bölümde tamamlayan Mousa, yüksek lisans ve doktora eğitimi süresince DAÜ'de Araştırma Görevlisi olarak da çalıştı. Eğitim hayatının ardından birçok önemli pozisyonda çalışan Mousa, 1996 – 2008 yılları arasında Nablus'da bulunan Al – Quds Üniversitesi'nde öğretim elemanı ve ayrıca 1999 – 2000 yıllarında Elektronik Mühendisliği Bölümü Başkanı olarak görev aldı.

2000 yılından itibaren Filistin'in en büyük üniversitesi An – Najah Üniversitesi'nde de öğretim üyeliği yapmaya başlayan Mousa, 2002 – 2009 yılları arasında da bu üniversitenin Elektrik Mühendisliği Bölümü Başkanı olarak görev yaptı. Bölüm Başkanlığı'nın ardından aynı üniversitede Kalite Güvence Birimi Müdürlüğü de yapan Mousa, 2009 yılından 2014 yılına kadar ise An – Najah Üniversitesi'nin Planlama, Gelişim ve Kalite Güvence'den Sorumlu Rektör Yardımcılığı görevini başarıyla yürüttü.

Akademisyenlikten Bakanlığa

DAÜ Mezunu Allam Mousa başarılarla dolu akademik kariyerinin ardından, Haziran ayı başında yemin ederek görevine başlayan Filistin Milli Uzlaşı Hükümeti'nin İletişim ve Ulaştırma Bakanı olarak ülkesine hizmet vermeye başladı. DAÜ'nün eğitiminden ve kampüs hayatından çok memnun kaldığı için lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimlerini burada tamamlamayı tercih ettiğini ifade eden Mousa, Filistin'de birçok DAÜ mezununun üniversitelerde öğretim üyesi veya yönetici olarak çalıştığını, bazılarının ise Filistin kurumlarında üst düzey yönetici olarak görev aldıklarını aktardı. Mousa, DAÜ mezunu olmaktan dolayı büyük bir gurur duyduğunu da ifade etti.