DAÜ, QS Stars Değerlendirmesinde Beş Kategoride 5 Yıldız Aldı

Yayınlanma Tarihi: 10 Nisan 2021, Cumartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Quacquarelli Symonds (QS), QS Stars 2013 ve 2017 değerlendirmeleri sonrasında 2021 değerlendirmesinde konumunu çok daha üst noktalara yükseltti. Yüksek öğrenim alanında Dünya Üniversiteler Sıralaması konusunda yaptığı değerlendirmelerle saygın ve güvenilir bir uluslararası kurum olan, İngiltere merkezli Quacquarelli Symonds (QS), QS Stars 2021 değerlendirme sonuçlarını açıkladı. Buna göre, DAÜ beş kategoride beş yıldız üzerinden beş yıldız alarak uluslararası önemli bir başarıya imza attı.

Değerlendirme sonuçlarına göre, DAÜ Eğitim ve Öğretim, Uluslararasılaşma, Kampüs Olanakları ve Donanım ve Kapsayıcılık alanlarında daha önce almış olduğu beş yıldızı korurken Mezunların İstihdam Edilebilirliği alanında ise dört yıldızı beşe yükseltti.

Genel Değerlendirme sonucunda da DAÜ sahip olduğu üç yıldızı dört yıldıza yükselterek QS’in belirlediği standartlara göre uluslararası nitelik kazanmış, eğitim ve öğretim, uluslararasılaşma, kapsayıcılık alanlarının üst düzeyde olduğu, kampüs olanakları ve donanımı mükemmel, mezunlarının da işverenler tarafından tercih edildiği bir yüksek öğrenim kurumu olduğu QS tarafından onaylamış oldu.