DAÜ Mühendislik Fakültesi “Veri Bilimi” Hakkındaki Seminere Ev Sahipliği Yaptı

Yayınlanma Tarihi: 8 Ocak 2015, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen seminer organizasyonunda öğrenciler, ABD'nin Los Angeles kentinde faaliyet gösteren Whispertext adlı firmada görev yapan Dr. Ulaş Bardak ile biraraya geldi. Çok yüksek miktardaki verinin hızlı ve etkili bir şekilde incelenmesi ve anlamlandırılması anlamına gelen "Veri Bilimi" konusunda gerçekleştirilen seminerde bu konudaki temel bilgiler, bu konunun yarattığı yeni iş sahasının günümüzde yaşadığı ani büyüme ve veri biliminin kullanım alanları ile Whisper adlı anonim sosyal ağındaki bazı problemlerin çözümü için kullanılan metodlar, DAÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerine aktarıldı.

Teknolojinin yaşamlarımızın tüm alanlarını yeniden şekillendirdiği günümüzde, dijital dünyada oluşturulan verilerin artması, bu verilerin işlenmesi ve analiz edilmesine yönelik önemli bir ihtiyacı ortaya çıkardığını söyleyen Dr. Ulaş Bardak, tüm dünyada toplamı 2.4 milyarı bulan Internet kullanıcısının yarattığı veri büyüklüğü yüzünden konvensiyonel olarak kullanılan enformatik çözümlerin yetersiz kaldığını vurguladı.