DAÜ Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri 'Web Sitesi Tasarım Yarışması'na Hazırlanıyor

DAÜ Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri
Yayınlanma Tarihi: 20 Ocak 2015, Salı

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri KKTC'nin tanınmış inşaat şirketlerinden biri olan Uçanok Şirketler Grubu için web sitesi tasarım yarışmasına hazırlanıyor.

Web sitesi tasarımının yenilenmesine ihtiyaç duyan Uçanok Şirketler Grubu, DAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde beton dayanıklılık yarışması ile ilgili işbirliğinden memnun kalarak 2014 – 2015 Akademik Yılı'nda da DAÜ ile işbirliğini sürdürme kararı aldı. 24 Aralık 2014 tarihinde gerçekleşen ilk bilgilendirme toplantısında öğrenciler Uçanok Şirketler Grubu İdari İşler ve Bilgi İşlem Sorumlusu Mihriban Şemi tarafından şirket hakkında bilgilendirildiler. Ayrıca söz konusu bilgilendirme toplantısında öğrencilere web sitesi hakkında gereksinimler ve istenilen detaylar da aktarıldı.

DAÜ Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Işık Aybay, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Yıltan Bitirim, Uçanok Şirketler Grubu Direktörü Ahmet Uçanok ve İdari İşler ve Bilgi İşlem Sorumlusu Mihriban Şemi'nin çalışmaları ile gerçekleşen web sitesi tasarım yarışmasına son başvuru tarihi 17 Mart 2015 Salı günü olarak belirlendi. Yarışma sonunda Uçanok Şirketler Grubu yönetimi ve DAÜ Öğretim üyelerinden kurulacak olan juri ile dereceye girenler belirlenecek ve 1'inci gelene 1,500 TL para ödülü, plaket ve katılım sertifikası, 2. ve 3.'ye ise plaket ve katılım sertifikası verilecek.

"Soru – Cevap Toplantısı" Gerçekleştirildi

Söz konusu yarışma kapsamında geçtiğimiz günlerde DAÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde "Soru Cevap Toplantısı"nda öğrencilerle buluşan Mihriban Şemi, öğrencilerin web sitesi tasarım süreçlerinde sormak istedikleri sorulara yanıtlar verdi. Soru – Cevap toplantısına katılan Yrd. Doç. Dr. Yıltan Bitirim, sektörle işbirliğinin ve öğrenciyi özel sektörle bir araya getirmenin önemine değindi. Birinci gelen web tasarımının Uçanok Şirketler Grubu tarafından kullanılacak olmasının da gurur verici olduğunu dile getirdi.

Söz konusu yarışma hakkında düşüncelerini ifade eden Prof. Dr. Işık Aybay, üniversite ve sanayi işbirliğinin çok önemli bir konu olduğuna değindi. Staj ve eleman alımları için ilişkilerin her zaman iyi tutulmasının gerekliliğini ifade eden Prof. Dr. Aybay, bundan sonra da gerçekleştirecekleri işbirlikleri ile öğrencilere daha çok fırsat sunmayı hedeflediklerini dile getirdi. Öğrencilerin gerçekleştirdikleri projelerin özel sektör tarafından kullanılmasını istediklerini de sözlerine ekleyen Prof. Dr. Aybay, bu nedenle işe yarayan projelerin hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti.