DAÜ'de Gazimağusa Türk Maarif Koleji Öğrencilerine Java Kursu Verildi

DAÜ
Yayınlanma Tarihi: 11 Ocak 2016, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve DAÜ ACM (Association for Computing Machinery) Öğrenci Kolu, Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencilerine yönelik "Hour of Code" isimli Java programlama kursunu gerçekleştirdi.

Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencilerinden oluşan 40 kişilik öğrenci grubuna, DAÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden Müslüm Öncel, Yusuf Küçükkaya ve Sinan Çay tarafından iki gün boyunca Java programlama eğitimi verildi. Bu kurs ile öğrencilerin bilgisayar programlama kavramlarını anlaması ve kullanabilmesi amaçlandı. Kurs sonunda öğrencilere katılım sertifikaları DAÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Işık Aybay tarafından verildi.