DAÜ Endüstri Mühendisliği’nde Times Vak’a Analiz Yarışması Gerçekleştirildi

Yayınlanma Tarihi: 26 Kasım 2018, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğrenci Kulübü (IE-CLUB) Dünya’nın en büyük Endüstri/İşletme Mühendisliği öğrencileri birliği olan ESTIEM’in (European Students of Industrial Engineering and Management) TIMES Analiz Yarışması’nı başarıyla gerçekleştirdi.

ESTIEM’e Avrupa’nın 31 ülkesinden 60,000’den fazla öğrenciyi temsil eden toplam 80 Endüstri Mühendisliği Öğrenci Kulubü üye. DAÜ Endüstri Mühendisliği Öğrenci Kulübü ise Güney Kıbrıs dahil ESTIEM’e üye adadaki tek öğrenci kulübü.

TIMES (Tournament in Management and Engineering Skills) Vak’a Analizi Yarışması Endüstri ve İşletme Mühendisliği öğrencilerinin iş hayatının zorluklarıyla yüzleşmesini sağlayarak, onlara iş hayatında karşılaşabilecekleri muhtemel sorunlar, içinde bulunacakları projeler ve yönetmek durumunda kalacakları krizler hakkında tecrübe kazandırmayı amaçlıyor.

Yarışmanın jürisinde DAÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm öğretim üyelerinden Doç. Dr. Adham Mackieh, Yrd. Doç. Dr. Sahand Daneshvar ve Öğretim Görevlisi Mahmut Kunter görev aldı. Çoğunlukla Endüstri Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği lisans öğrencilerinin kurdukları 4’er kişilik 6 takımla katıldıkları yarışmayı, takımların birbirinden güzel sunumları jüriyi zorlasa da, Mohamed Salah M. Almagbari, Ismail Mwasha, Ahmed Khaled Abouelhassan ve Çağan Zorlu’dan oluşan takım kazandı. DAÜ Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökhan İzbırak tarafından verilen bilgiye göre kazanan takım 16-22 Ocak 2019 tarihleri arasında Almanya’da yapılacak olan yarı finallerde ESTIEM Local Group Famagusta olarak DAÜ’yü temsil edecek.

DAÜ Endüstri Mühendisliği Öğrenci Kulübü üyelerinin organizasyon sırasında yarışmacılara ve jüri üyelerine gösterdiği yakın ilgi ve özen, gerek öğrenciler ve gerekse de jüri üyeleri tarafından takdirle karşılandı.