Skip Navigation Linksabout-faculty

Fakülte Hakkında

Dekan
Prof. Dr. HÜSEYİN ÖZKARAMANLI

Dekan Yardımcısı
Prof. Dr. ORHAN KORHAN

Dekan Yardımcısı
Doç. Dr. DAVUT SOLYALI

Rekabetçi ve sürdürülebilir üniversite ortamımızda, yenilikçi ürün ve hizmet üretimini hedef alan eğitimimiz, aktif öğrenme uygulamalarımız ve ileri düzeyde bilimsel araştırmalarımızla, toplumumuzun gelişmesine katkıda bulunarak bölgemizde örnek bir Mühendislik Fakültesi olarak yükseköğrenimde lider konumumuzu muhafaza etmeyi kendimize misyon edindik. Aynı zamanda öğrenciler ve akademisyenler arasında dünya kültürlerinin, sosyal, politik ve ideolojik bilgi ve profesyonel becerilerin alışverişine olanak sağlayan saygın bir akademik ortam sunmayı hedeflemekteyiz.

Mühendislik Fakültesini daha da geliştirip muhendislik sahasında bölgemizde öncü bir Mühendislik Fakültesi konumuna getirme vizyonumuzla, mezunlarımızın herkesçe bilinen profesyonel yetenekleri, bilimsel birikimleri, uluslararası kültür bilinçleri ve etik değerleri bakımından üretim ve hizmet sektöründe aranan yetenekler olmalarını sağlamayı hedefliyoruz.

Doğu Akdeniz Üniversitesinde öğrenim gören 120 değişik ülkeden 19,000 öğrenciyle kaynaşarak, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin ABET tarafından akredite programlarda sunulan yüksek kalibreli bir muhendislik eğitimine ek olarak dünya kültürleriyle aşina olma keyfini de yaşamalarını sağlıyoruz. Bilindiği gibi Endüstri, Elektrik ve Elektronik, Bilgisayar, Yazılım, Makine, Mekatronik ve İnşaat Mühendisliği Programlarının tümü ABET akreditasyonuna sahipler. DAÜ Mühendislik Fakültesi öğrencileri ve öğretim elemanları ACM, ASEE, EDC,EEDC, ASME, EAEEIE, EESTEC, ESTIEM, IIE, ACI, ASCE, ICE, ISCP, IAHR, ISSMGE ve FEANI gibi uluslararası prestije sahip organizasyonlar ve birliklere üyedirler.

Akıllı eğitim ortamımız ve küresel muhendislik taleplerine uyarlanmış misyonumuz, yetenekli ve süratli hareket ve adaptasyon yeteneğine sahip öğretim üyesi kadromuzla, eğitimde, araştırmada ve yenilikçi fikir ve ürün geliştirmede mükemmelliği yakalamayı hedefliyoruz. Mutlak hedefimiz, üniversite-endüstri-piyasa diyaloğunu güçlendirerek bir araştırma fakültesine dönüşümü gerçekleştirmektir.

Mühendislik Fakültesi Bölümleri, çift-anadal programları, birçok AB ve ABD-Kanada üniversitesiyle öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, dünya çapında üniversitelerarası öğrenci organizasyonlarında ve birliklerinde aktif rol alma gibi katma değerli hizmetler de sunmaktadır. Lisans, yüksek-lisans ve doktora programlarında 120 akademisyen (19 Prof, 24 Doç, 11 Y.Doç, 6 öğretim görevlisi ve 60 araştırma görevlisi) tarafından sunulan eğitimi desteklemek ve de SCI/SCI-E/SSCI/AHCI tipi yayınları kademeli olarak yılda kişi başına 1 yayın seviyesine çıkarmayı hedefleyen araştırmalar yapmak üzere geliştirilen laboratuvarlarımız en son teknoloji ve metotlar içeren cihazlarla donatılmıştır.

Makine ve Mekatronik Mühendisliği Programlarını barındıran Makine Mühendisliği Bölümü, Enerji Sistemleri, Mekanik ve Makine, Akışkanlar, CAD-CAM ve Sanal Gerçeklik konularında uzmanlaşmıştır. Elektrik ve Elektronik ile Bilişim Sistemleri Mühendisliği Programlarını barındıran Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü ise Sinyal ve Görüntü İşleme, Yüksek Gerilim, Haberleşme, Kontrol Sistemleri ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri konularında uzmanlaşmıştır. İnşaat Mühendisliği Bölümü Su Kaynakları, Yapı ve Deprem, Ulaşım, Geoteknik, Yapım Yönetimi ve Malzeme konularında uzmanlaşmıştır. Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Programlarını barındıran Bilgisayar Mühendisliği Bölümü de Bilgisayar Ağları, Sementik WEB, Paralel Bilişim, Yazılım ve Veri-Tabanı Geliştirme konularında uzmanlaşmıştır. Endüstri ve İşletme Mühendisliği Programlarını barındıran Endüstri Mühendisliği Bölümü, Bilgisayarla Tümleşik İmalat, Tesis Planlama, Ergonomi ve Çalışma Alanları, Üretim Planlama ve Kalite Mühendisliği konularında uzmanlaşmıştır.

Akreditasyonlar


ABET: The Accreditation Board For Engineering and Technology
DAÜ Mühendislik Fakültesi'ndeki Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği ve Mekatronik Mühendisliği programları ABET akreditasyonuna sahiptir.
http://www.abet.org

 

Uluslararası Üyelikler

ACM: Association for Computing Machinery Student Chapter. DAÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ACM üyesidir.

http://www.acm.org

ASEE: American Society for Engineering Edu. DAÜ Mühendislik Fakültesi ASEE üyesidir.

http://www.asee.org

ASME: American Society of Mechanical Engieers Student Branch. DAÜ Makine Mühendisliği Bölümü ASME üyesidir.

https://www.asme.org

EAEEIE: The European Association for Education in Electrical and Information Eng. DAÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü EAEEIE üyesidir.

http://www.eaeeie.org

EESTEC: Electrical Engineering Students' European Association Student Branch.
DAÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü EESTEC üyesidir.

http://eestec.net

ESTIEM: European Students of Industrial Engineering and Management. DAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü ESTIEM üyesidir.

https://www.estiem.org

IIE: Institute of Industrial Engineers Student Chapter. DAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü IIE üyesidir.

http://www.iienet2.org

SEFI - EEDC: European Society for Engineering Education - European Engineering Deans Council. DAÜ Mühendislik Fakültesi SEFI - EEDC üyesidir.

https://www.sefi.be/activities/deans/european-engineering-deans-council/eedc-history/
DAÜ Web Siteleri