Skip Navigation LinksDean's-Message

Dekan'ın Mesajı

Sevgili Öğrenciler,

Kaliteli eğitim ve bilimsel araştırma etkinliklerimizle hedefimiz, dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrenciler için, bir cazibe merkezi olmaktır. Uygulamakta olduğumuz kalite güvence sistemi çerçevesinde öğrencilerimizi, öğrenme becerisine sahip bireyler olarak yetişmeleri için eğitirken, mesleki bilgilerinin yanında, İngilizce dilini iyi bilen, uluslararası kültür farklılıklarının bilincinde, bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanma becerilerini edinmiş olarak geleceğe hazırlamaktayız. Teknoloji ve bilim dallarındaki gelişmeleri yakından takip etmekte, üniversite-endüstri işbirliğini desteklemekteyiz. Mühendislik Fakültesi'nde, çift-anadal programları, farklı ülkelerdeki üniversitelerle öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, dünya çapında üniversitelerarası öğrenci organizasyonlarında ve birliklerinde aktif rol alma gibi katma değerli hizmetler de sunulmaktadır.

Fakültemizdeki Bilgisayar, Elektrik-Elektronik, Endüstri, İnşaat, Yazılım, Mekatronik ve Makine mühendisliği programlarının ABET (Accreditation Board for Engineering and Technology) tarafından akredite edilmiş olmaları; üniversitemizin, Avrupa Üniversiteler Birliği ve Uluslararası Üniversiteler Birliği'ne üye olması, lisans ve lisansüstü eğitim programlarımızın kalitelerinin güvencesini oluşturmakta ve daha fazla öğrencinin üniversitemizi tercih etmesini sağlamaktadır. Mezunlarımız, programlarımızın hedefleri doğrultusunda lisansüstü eğitimlerine devam etmekte veya meslek hayatlarına girişimci mühendisler olarak atılmaktadırlar. Üniversitemiz, yüksek öğrenim kurumu olmanın gereği olarak, eğitim kalitesinin geliştirilmesine büyük önem vermektedir. Uluslararası akreditasyon, denklik ve üyelikler vizyonunun bir parçası olan üniversitemiz, Mühendislik Fakültesi'nin ilgili programlarının IEEE, ASME, ACM, IIE, ICE ve ASCE gibi en prestijli profesyonel odaların üyesi olması konusunda da destek vermiştir. Sizleri de, aramıza katılarak geniş bir kampüs içerisinde, kaliteli eğitim ve ileri düzeyde araştırmalarla, 98 değişik ülkeden gelen uluslararası öğrencilerden oluşan kültür mozaiğinde, profesyonel mühendislik becerileri kazandıran ve önemli fırsatlar sunan eğitim ve öğretimin parçası olmaya davet ediyoruz.

Prof. Dr. Hüseyin ÖZKARAMANLI

Mühendislik Fakültesi Dekanı