Uluslararası Endüstri Mühendisliği Konferansı DAÜ’de Gerçekleştirildi

Yayınlanma Tarihi: 6 Eylül 2019, Cuma

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) iş birliğiyle, “Global Joint Conference on Industrial Engineering and Its Application Areas (GJCIE 2019)” başlıklı konferans 2-3 Eylül 2019 tarihlerinde Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi. Bu yılki teması “Dijital Karışıklık Çağında Endüstri Mühendisliği Uygulamaları” olan söz konusu konferans dünya çapınnda tanınan akademisyenlerin katılımı ile düzenlendi.

Bünyesinde, “6th Global Conference on Engineering and Technology Management (GCETM)“, “4th Global Conference on Industrial Engineering (GCIE)” ve “5th Global Conference on Healthcare Systems Engineering and Management (GCHSEM)” başlıklı uluslararası üç konferans dizisini bulunduran GJCIE 2019; araştırmacıların, mühendislerin ve eğitimcilerin endüstri mühendisliği alanındaki yenilikleri, gelişmeleri ve ilerlemeleri tartıştıkları uluslararası bir forum olarak kabul ediliyor.

GJCIE 2019

Oturumlar Gerçekleştirildi

2 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirilen açılış töreni ve açılış sunumunun ardından düzenlenen 6 oturumda alanında uzman kişiler tarafından sunumlar gerçekleştirildi. Konferansın ikinci günü olan 3 Eylül 2019 Salı günü ise bilgi sistemleri ve teknoloji uygulamaları konuları detaylı olarak masaya yatırıldı.  Konferansta, özellikle dijital çağda verinin üretime nasıl katkı yapacağı ve organizasyonların verimliliği bu kapsamda nasıl artıracağı üzerinde duruldu. Bu bağlamda düzenlenen toplam 7 oturumda konu uzmanları tarafından çeşitli sunumlar gerçekleştirildi. Konferans, 3 Eylül 2019 Salı günü DAÜ Deniz Tesisleri’nde düzenlenen gala yemeğinin ardından sona erdi.

Prestijli Yayınevinde Basılacak

GJCIE 2019’da sunulmak üzere kabul edilen makaleler, prestijli bir uluslararası yayınevi olan Springer Nature tarafından “Lecture Notes in Industrial Engineering and Management” isimli kitapta basılacak. Bu yayın ayrıca Web of Science tarafından da taranıyor. Yerel firmalardan Necat & Zorlu Ltd’in desteklediği konferans hakkında daha detaylı bilgi http://www.gjcie.org/ adresinden edinilebiliyor.