Nazım Çavuşoğlu DAÜ’yü Ziyaret Etti

Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2020, Salı

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın’a 9 Temmuz 2020 Perşembe günü, saat 09:00’da ziyaret gerçekleştirdi.

Görüşme öncesi basına yapılan açıklamada DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın, öncelikle Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nu DAÜ’de ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yoğun bir çalışma temposu içerisinde olduklarını kaydeden Prof. Dr. Hocanın, DAÜ’nün yaz ve güz dönemi yapacağı çalışmalar, üretilecek projeler ve yapılacak planlar doğrultusunda görüş alışverişinde bulunulacağını ifade etti. Prof. Dr. Hocanın, dünyanın COVİD-19 pandemisi ile zorlu ve sıkıntılı günlerden geçtiğini belirterek, DAÜ’nün de her zaman yardıma hazır olduğunu sözlerine ekledi. DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı Dr. Erdal Özcenk de Nazım Çavuşoğlu’nun ziyaretinden dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek, DAÜ’nün pandemi sürecini çok başarılı yürüttüğünü gururla dile getirdi. 7.000 öğrenciye yardımda bulunulduğunu hatırlatan Dr. Özcenk, Nazım Çavuşoğlu’na da bu süreçte sağladıkları desteklerden dolayı teşekkür etti.

Basına yapılan açıklamada birkaç sebepten ötürü ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Nazım Çavuşoğlu, demokratik bir seçim süreci sonrasında göreve gelen Prof. Dr. Hocanın’a hayırlısı olsun diyerek görevinde başarılar diledi. 2020-2021 Akademik Yılı planlaması çerçevesinde neler yapılacağı konusunda görüş alışverişinde bulunulacağını kaydeden Çavuşoğlu, DAÜ’nün sahip olunan en büyük değerlerden biri ve yüksek eğitimin lokomotifi olduğunu vurguladı. Nazım Çavuşoğlu ziyaret sebeplerinden birinin de DAÜ’nün ShanghaiRanking’in Dünya Üniversiteler Akademik Sıralaması 2020’de Alan Sıralamaları listesinde Turizm ve Otelcilik Bilimleri ve İktisat Bilimleri alanlarında elde ettiği başarılardan dolayı tebrik etmek olduğunu sözlerine ekledi.

Ziyarette Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, Özel Kalem Müdürü Mehmet Dincer Faruk, DAÜ VYK üyeleri Halil İbrahim Orun, Ersun Kutup, DAÜ Rektör yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Aktuğlu, Doç. Dr. Serhan Şensoy ve Doç. Dr. Deniz İşçioğlu da hazır bulundu.