DAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Başarılı Öğrencilerine Sertifikalarını Verdi

Yayınlanma Tarihi: 5 Ocak 2015, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü 2013 – 2014 Akademik Yılı'nın Bahar Dönemi'nde başarı gösteren 83 öğrencisini şeref ve yüksek şeref sertifikası ile ödüllendirdi.

İnşaat Mühendisliği Bölümü CE 105'te gerçekleşen sertifika töreninde 49 şeref ve 34 yüksek şeref öğrencisine sertifikaları takdim edildi. Öğrencilere sertifikaları DAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aykut Hocanın, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Ünveren, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Eren, bölüm başkan yardımcıları ve öğretim üyeleri tarafından takdim edildi.

Müzik dinletisiyle başlayan sertifika töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özgür Eren, "1200 öğrenci ile 36. yılda olduklarını ifade ederek, Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinin akademik araştırmaların yanı sıra topluma hizmet veren bir bölüm olduğunu dile getirdi. Üniversitelerin sadece akademik bir yuva olmadığını kaydeden Prof. Dr. Eren, üniversitelerin eğitim, araştırma ve topluma hizmet başlıkları altında 3 ana temaya sahip olduğuna dikkat çekti. Öğrencilere yeniliğe açık ve araştırmacı olmalarını tavsiye eden Prof. Dr. Eren, başarıların devamını dileyerek sertifika alan öğrencileri kutladı. Prof. Dr. Eren'in konuşmasından sonra sözü alan DAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aykut Hocanın ise fakülte hakkında bilgiler vererek, en üst akreditasyon kuruluşlarından olan ABET akreditasyonuna sahip bir fakülte olduklarını kaydetti. İmkanlar doğrultusunda daha da büyümeyi hedeflediklerini ifade eden Prof. Dr. Hocanın, başarılı olan öğrencileri kutlayarak, hayatlarında başarılar diledi.

Başarılı Öğrenciler Ne Dedi?

Yüksek şerek öğrencilerinden Pervin Ruso, başarının büyük bir özveri gerektiğini ifade ederek, gelecek için daha çok çalışma hırsına sahip olduğunu ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Diğer yüksek şeref öğrencilerinden Bashar Alibrahim ise DAÜ'de hayallerine kavuştuğunu ifade ederek, DAÜ'nün kaliteli bir üniversite olduğunu ve çok kültürlü bir ortama sahip olduğunu dile getirdi.

Sertifika töreninin ardından müzik dinletisi eşliğinde kokteylde buluşan öğrenci ve öğretim üyeleri, yoğun bir dönemi daha başarı ile tamamlamanın mutluluğunu yaşadılar.