Tüm Haberleri GösterDAÜ Mühendislik Fakültesi Kaliteli Eğitim Vermeye Devam Ediyor
Yayınlanma Tarihi: 2 Kasım 2015, Pazartesi
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, sağladığı eğitim kalitesi ve aldığı akreditasyonlar ile dünya çapında tam donanımlı mühendisler yetiştirmeye devam ediyor. 1979 yılında eğitim hayatına başlayan DAÜ Mühendislik Fakültesi, bünyesinde, Bilgisayar Bilişim Sistemleri, Elektrik-Elektronik, Endüstri, İnşaat, İşletme, Makine, Mekatronik ve Yazılım Mühendisliği alanlarında dört yıllık bir eğitim süresini kapsayan lisans eğitimi veriyor. Fakültede ayrıca Bilgisayar Mühendisliği tezli/tezsiz yüksek lisans ve doktora, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği tezli yüksek lisans ve doktora, Endüstri Mühendisliği tezli / tezsiz yüksek lisans ve doktora, İnşaat Mühendisliği tezli yüksek lisans ve doktora, Makine Mühendisliği tezli yüksek lisans ve doktora programı ile Mühendislik Yönetimi tezsiz yüksek lisans programlarında da eğitimler veriliyor.
DAÜ Mühendislik Fakültesi, misyonu uyarınca geliştirilen program eğitim hedefleri doğrultusunda girişimci, araştırmacı, akademisyen ve endüstride istihdam edilmek üzere mühendisler yetiştiriyor. Mühendislik Fakültesi Bölümleri, 12 çift-anadal programı, birçok AB, ABD ve Kanada üniversitesiyle öğrenci ve öğretim elemanı değişimi, dünya çapında üniversitelerarası öğrenci organizasyonlarında ve birliklerinde aktif rol alma gibi katma değerli hizmetler de sunuyor.
DAÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin çift anadal diploması alabilme şansına sahip olduğunu aktaran DAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aykut Hocanın, mezunlarının kendi alanlarında iş bulabilme ve kariyer yapabilme şansını artırmak için öğrencilerin eğitimlerine sadece 1 yıl daha devam edip iki ayrı mühendislik diploması alma olanağı sunulduğunu vurguladı.
Prof. Dr. Hocanın, İngilizce eğitim veren Elektrik Elektronik, Bilişim Sistemleri, Makine, Mekatronik, Endüstri, İşletme, İnşaat, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği programlarına ek olarak, Türkçe eğitim veren Bilgisayar ve İnşaat Mühendisliği olmak üzere toplam 11 programda eğitim verdiklerini vurguladı.
ABET Akreditasyonuna Sahip
Prof. Dr. Hocanın, yükseköğretim kurumlarının kendi eğitim kalitelerini ve verdikleri diplomaların uluslararası geçerliliğinin ölçülmesinin önemli olduğunu belirterek, DAÜ Mühendislik Fakültesi'nde eğitim kalitesine büyük önem verildiğini ve bu bilinç ile ABET tarafından periyodik olarak gerçekleştirilen, akreditasyon süreçlerinde yer alındığını vurguladı.
Verilen eğitimin kalitesinin ve diplomasının uluslararası geçerliliğinin tescil edilmesi sonucu, DAÜ Mühendislik Fakültesi Bölümleri'nden mezun olan öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun mezuniyetten kısa bir süre içerisinde iş olanağı bulduğunu belirten Prof. Dr. Hocanın, yapılan istatiski çalışmalarda, mezunların % 88.5'inin mezuniyetten sonra 1 yıl içerisinde aldıkları eğitime uyguntatminkar bir iş bulduğunun belirlendiğini sözlerine ekledi. DAÜ Mühendislik Fakültesi mezunlarının aldıkları eğitimin kalitesi nedeni ile çok saygın ulusal ve uluslararası kuruluşlarda önemli mevkilere gelerek toplumlarına katkıda bulunduklarını da belirtti.
Öğrenciler Ne Dedi?
Oğuz KARAYEL - KKTC
İnşaat Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. DAÜ'ye araştırarak geldim. DAÜ'nün diğer üniversitelere göre daha iyi olduğunu, diplomasının her yerde geçerli olduğunu bildiğimden dolayı tercih ettim. Üniversitede düzenlenen Tanıtım Günleri sayesinde üniversite hakkında daha iyi bilgi alma şansına sahip oldum. Bölümün ABET akreditasyonlu olması da seçimimde büyük rol oynadı. Bölümde laboratuvarlar çok aktif, sadece kitap üzerinden eğitim verilmiyor. Akademik eğitimin yanında sosyal etkinliklere de önem veren bir bölüm. Gerçekleştirilen İnşaat Haftası etkinlikleri çerçevesinde alanında başarılı kişilerle de bir araya gelme fırsatı yakalıyoruz.
Semen ÖZER - TC
Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde İşletme Mühendisliği alanında eğitim alıyorum. Son sınıf öğrencisiyim. DAÜ'yü tercih etmemdeki en büyük neden bölümün ABET akreditasyonuna sahip olmasıdır. İngilizce dilinde eğitim vermesi de DAÜ'yü seçmemdeki etkenlerden birisi. DAÜ uluslararası ve çok kültürlü bir ortama sahip. Bölümün akademik kadrosu alanında uzman kişilerden oluşuyor ve öğrencilere herzaman yardımcı oluyorlar. Teorik eğitimin yanında pratik eğitime de önem veriliyor.
Müslüm ÖNCEL - TC
Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. DAÜ'nün, Türkiyede eğitim veren mühendislik bölümleri arasında en iyi eğitim veren Üniversite olduğunu düşünüyorum. İngilizce eğitim vermesi ve ABET akreditasyonuna sahip olması da gerçekten çok önemli. Bölümde her türlü olanaklar öğrencilere sunuluyor. Alanında uzman bir eğitim kadrosuna sahip olması da son derece önem taşıyor. Öğrencilerin problemleriyle bire bir ilgilenen bir anlayış var. DAÜ'de eğitim aldığım için memnunum.
King Chibueze ELISHA - Nijerya
Elektrik-Elektronik Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. DAÜ'de eğitim aldığım için çok memnunum. DAÜ Kampüs olanakları açısından da gerçekten donanımlı. DAÜ alanında uzman bir eğitim kadrosuna sahip. Ayrıca birçok farklı ülkeden öğrenci ve akademik kadrosunun olması da son derece önemli.
Lauai MİKAWİ - Filistin
Makine Mühendisliği 3. sınıf öğrencisiyim. DAÜ’ye arkadaşımın tavsiyesi üzerine geldim. DAÜ eğitim kalitesi açısından gerçekten çok iyi ve öğrencilerine birçok imkan da sunuyor. DAÜ’de olduğum için gerçekten memnunum.