Prof. Dr. Hasan Kömürcügil Japonya'dan Ödül Alarak Döndü

Prof. Dr. Hasan Kömürcügil Japonya
Yayınlanma Tarihi: 19 Kasım 2015, Perşembe

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Japonya'nın Yokohama şehrinde 9-12 Kasım 2015 tarihlerinde gerçekleştirilen 41'inci Endüstriyel Elektronik Konferansı'nda (IECON2015) temsil edildi. Üniversiteyi temsilen konferansa katılan DAÜ Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Kömürcügil "İndükleme güç transfer uygulamaları için yeni bir çok-seviyeli iki-yönlü Dc-Dc çevirici" (A novel multi-level bi-directional Dc-Dc converter for inductive power transfer applications) ve "12 anahtarlı voltaj kaynaklı çevirici kullanan üç faz DVR için kayan kipli kontrol yöntemi" (Sliding mode control strategy for three-phase DVR employing twelve-switch voltage source converter) konulu iki sunum gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Kömürcügil'in sunmuş olduğu "İndükleme güç transfer uygulamaları için yeni bir çok-seviyeli iki-yönlü Dc-Dc çevirici" (A novel multi-level bi-directional Dc-Dc converter for inductive power transfer applications) başlıklı bildiri Kablosuz Güç Transferi (Wireless Power Transfer) oturumunda en iyi sunum ödülünü alma başarısını gösterdi. Günümüzde, kablosuz güç transferi konusu özellikle akıllı telefonların, bazı tıbbi cihazların ve elektrikli arabaların kablosuz olarak şarj edilmesinde kullanılan yeni bir yöntem olmakta birlikte, bu yöntemin randımanını artıracak yeni kontrol yaklaşımları da bilim adamlarının gündeminde bulunmaktadır.

IECON, merkezi Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan Elektrik-Elektronik Mühendisleri Enstitüsü'nün (IEEE) Endüstriyel Elektronik Topluluğu (IES) tarafından her yıl düzenlenen ve bu alanda dünyada en önde gelen konferanslardan biri olma özelliğini taşıyor. Dünyaca ünlü birçok bilim adamının katıldığı bu konferansta, Güç Elektroniği oturumuna Prof. Dr. Hasan Kömürcügil başkanlık etti.