DAÜ Mezunu Üniversitesini Ziyaret Etti

Yayınlanma Tarihi: 23 Kasım 2015, Pazartesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü 2014 yılı mezunu Ömer Bitmiş DAÜ'ye gelerek Tanıtımdan Sorumlu Rektör Yardımcısı ve eski Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Amca'yı makamında ziyaret etti.

DAÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra Türkiye'de hizmet veren ve bir İsveç firması olan Securitas güvenlik şirketinde Entegre Güvenlik Çözümleri İş Geliştirme Uzmanı olarak göreve başladığını belirten Bitmiş, DAÜ'de almış olduğu eğitimin kariyerinde büyük rol oynadığına değindi. Eğitimi süresince Endüstri Mühendisliği Kulübü başkanlığı gibi birçok görevi yürüttüğünü belirten Bitmiş, Prof. Dr. Amca'ya gerçekleştirilen ziyaret sırasında Fakültenin dekanlık görevini yürüttüğü dönemlerde kendilerine verdiği destekden dolayı teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Amca, DAÜ'nün mezunları ile her zaman gurur duyduğunu belirterek, DAÜ'nün öğrencilerine her konuda destek vermeye hazır olduğunun altını çizdi.

Bitmiş, DAÜ'deki eğitimi süresince birçok organizasyonda faal olarak çalıştığını belirterek Kıbrıs Sanayi Odası'nın düzenlediği birçok saha çalışmalarında da görev aldığının altını çizdi. DAÜ'nün öğrencilerine akademik kalite yanında sosyal açıdan da birçok olanak sunduğunu aktaran Bitmiş, DAÜ'nün öğrencilerine özgügüven ve kendini ifade edebilme gibi birçok beceri kazandırdığını da vurguladı.

DAÜ'de almış olduğu eğitimin iş görüşmesinde büyük avantaj sağladığına değinen Bitmiş, DAÜ Mühendislik Fakültesi'nin ABET akreditasyonuna sahip olması ve verdiği ingilizce eğitimin kendisini rakiplerinden ayrıştırdığına vurgu yaptı. Bitmiş ayrıca, eğitimi süresince gittiği stajların iş tecrübesi edinmesinde büyük rol oynadığına değinerek teorik bilgilerin pratige dönüştürülmesinde stajın önemine değindi.

Bitmiş, DAÜ'nün kaliteli ve öğrencilerin sorunlarına çözümler bulmaya odaklanan bir öğretim kadrosuna sahip olduğunu belirterek DAÜ'lü olmaktan herzmaan gurur duyduğunu aktardı. Kıbrıs'ın kendisi için aileden ayrı kaldığı ilk yer olduğunu dile getiren Bitmiş, DAÜ'deki sıcak ortam sayesinde hiç yanlızlık hissetmeyerek DAÜ'de güzel bir aile ortamı yakaladığını vurguladı.