Skip Navigation LinksEvents

Liselere Yönelik Atölye Çalışmaları

16 Aralık 2015, Çarşamba, 09:30 ÖÖ - 28 Aralık 2015, Pazartesi, 17:00 ÖS
Doğu Akdeniz Üniversitesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) lise son sınıf öğrencilerine yönelik "Atölye Çalışmaları" gerçekleştirilecek. Ülke genelindeki liselerden 1000'i aşkın lise son sınıf öğrencisinin katılacağı Atölye Çalışmaları 16 Aralık 2015 Çarşamba günü, 09:30 – 13:00 saatleri arasında, DAÜ kampüsündeki çeşitli akademik birimlerde yapılmaya başlanacak. Söz konusu atölye çalışması bölgelere göre 17, 21 ve 28 Aralık 2015 tarihlerinde de devam edecek .

16 Aralık 2015 tarihinde başlayacak olan atölye çalışmalarına Gazimağusa bölge okullarından Gazimağusa Türk Maarif Koleji, Namık Kemal Lisesi, Gazimağusa Meslek Lisesi, Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi, Gazimağusa Ticaret Lisesi ve Doğu Akdeniz Doğa Koleji katılacak. Öğrenciler tercih etmeyi planladıkları meslek ve uzmanlık alanlarına göre gruplara ayrılarak ilgili fakültede akademik uzmanlar eşliğinde atölye çalışması yapacaklar.

26 farklı konuda gerçekleştirilecek olan Atölye Çalışmaları ile lise son sınıf öğrencilerinin varolan kabiliyetlerini ortaya çıkarmak ve gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlanıyor. Konular arasında Sosyal Medya ve Güvenlik, 3 D Autocad ile Küçük Proje Uygulaması, Animasyon Teknikleri ve Uygulamaları, Kendi Videomu Çekiyorum (Video Geliştirme), Perküsyon ve Ritim atölye çalışması, Sanat Eğitimi (16-17 Aralık 2015), Yaratıcı Düşünme, Estetik Etkinlikleri (21-28 Aralık 2015), Sanal Mekanda Çekim, TV Haberciliği, Radyo Programcılığı, Yurttaş Gazeteciliği, Reklam İçin Yaratıcı Düşünce Teknikleri Birlikte Marka Yaratalım, Elektromanyetik ve Elektrostatik Temelleri, Robotlu Üretim ve İnsan Verimliliği, Web Sitesi Tasarımı, CNC Tezgahı ile Parça Kesme, Rüzgar Tüneli, Beton Karışımı Hazırlanması ve Taze Beton Deneyleri, İş Hukukuna Genel Bakış ve İş Kazaları, İlaç Sentezi ve Analizi, İnsan Hücrelerinden DNA İzolasyonu, Mutfak Uygulamaları, Sağlıklı Beslenme Sunumu, Temel İlk Yardım Uygulaması, Dinamik Denge Değerlendirmesi, Marka Kentler-Eko Tasarım, Kültürel Miras, Geleneksel Yapıların Yeniden Kullanımı, Kağıttan Tasarım, Borsa Oyunları, Döngüsel Akım Şeması, Kıbrıs Sorunu, Mikrobiyoloji / El Kirliliği / Mikroskopta Parazit İncelemeleri / Bakterilerde İlaçlara Direnç / Bakterilerin Üremesinin Dermonstrasyonu konuları yer almakta.

Atölye çalışmasına 17 Aralık 2015 tarihinde katılacak Karpaz ve İskele bölge okullarından Bekirpaşa Lisesi, Cumhuriyet Lisesi, Erenköy Lisesi, Polatpaşa Lisesi, İskele Ticaret Lisesi ve Karpaz Meslek Lisesi yer alıyor. 21 Aralık 2015 tarihinde Lefke, Güzelyurt ve Girne Bölgelerinden 19 Mayıs TMK, Lapta Yavuzlar Lisesi, Güzelyurt TMK, Kurtuluş Lisesi, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi, Güzelyurt Meslek Lisesi, Lefke Gazi Lisesi, Türk Maarif Koleji, Değirmenlik Lisesi katılacak. 28 Aralık 2015 tarihinde ise Lefkoşa bölge okullarından Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Lefkoşa Türk Lisesi, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, 20 Temmuz Fen Lisesi, Haydarpaşa Ticaret Lisesi, Atatürk Meslek Lisesi, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, Levent Koleji, Ted Koleji, Haspolat Meslek Lisesi, Hala Sultan İlahiyat Koleji, Yakın Doğu Koleji ve Anafartalar Lisesi atölye çalışmasına katılarak, uzmanlar eşliğinde çalışmalar yapacaklar.