DAÜ - Sanayi İşbirliği

Yayınlanma Tarihi: 23 Mart 2016, Çarşamba

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aykut Hocanın ve A.R. Esendağlı Ltd. Yöneticilerinden Ali Rıza Özmatyatlı ve ekibi arasında yapılan toplantı sonucunda işbirliği yapma konusunda prensipte anlaşma sağlandı.

Prof. Dr. Aykut Hocanın, Mühendislik Fakültesi bünyesinde 12 farklı programda okumakta olan yaklaşık 3100 lisans öğrencisi bulunduğunu ve her öğrencinin mezun olmadan önce en az 40 iş günü, fiilen okumakta olduğu program ile ilgili bir şirkette staj yapması gerekliliğini belirtti. Ayrıca Ar – Ge ve inovasyon çalışmalarının artırılması ve geliştirilmesi amacı ile DAÜ Mühendislik Fakültesi'ndeki bilgi birikimini kullanarak hem öğrencilerin tecrübe ve pratik bilgilerinin artırılması hem de üniversite – sanayi işbirliğine katkıda bulunması açısından A.R. Esendağlı Ltd. ile böyle bir işbirliği yapmalarının, hem DAÜ hem de A.R. Esendağlı Ltd.'in yararına olacağını ifade etti.

A.R. Esendağlı Ltd. adına konuşan Ali Rıza Özmatyatlı, DAÜ Mühendislik Fakültesi ile işbirliği yapmak istemelerindeki temel amacın Mühendislik Fakültesi'nde bulunan tecrübeli akademisyenler ve öğrenciler ile birlikte mevcut projelerini geliştirmek ve yeni projelerde ortak hareket etmek olduğunu, DAÜ'de bulunan akademisyenlerin hızla yenilenen teknolojileri kendilerinden daha hızlı takip ettiklerini ve projelerini tasarlama ve yürütme aşamasında teknolojik standartlara uygun bir şekilde yapmaları için DAÜ Mühendislik Fakültesi öğrenci ve akademisyenlerinin desteğine ihtiyaçları bulunması olarak açıkladı. DAÜ ile A.R. Esendağlı Ltd. arasında önümüzdeki günlerde bir işbirliği protokolü imzalanması bekleniyor.